All road training bij Arjan Brouwer

Afgelopen donderdag ging ik op weg naar Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. Bij de Motorvrouw van het jaar verkiezing had ik namelijk een dag all road training bij ze gewonnen!

We zouden met 3 deelnemers rijden vandaag. Tot mijn verbazing kwamen de andere twee (een stel) helemaal niet opdagen, en had ik ineens een privé instructeur! Tonny van der Spoel zou mij op sleeptouw nemen.

Voordat we gingen rijden, kreeg ik eerst het nodige mee aan theorie. Een belangrijk onderwerp was het sociaal rijden. In veel plaatsen is het rijden met motoren op onverharde wegen al verboden, omdat mensen in het verleden zich asociaal hebben gedragen, zo zonde!

Andere kleding aan, motoren gechecked (bandenspanning omlaag!), en we kunnen! Ik verbaas me erover hoe snel we al aankomen bij een onverhard pad. En hoeveel ervan zijn in de directe omgeving van Putten. De motor, het onverhard rijden, het is allemaal nieuw en nog wennen in het begin. Heel veel staan op de pedalen, en staand schakelen met die dikke stugge laarzen.

IMG_2506

We rijden ook heel veel door het bos, echt heel mooi! Je komt zo op plekken waar je normaal niet komt. Het heeft wel iets weg van mountainbiken, met als voordeel dat je niet hoeft te trappen ;-) De hele ochtend rijden we zo over het platteland en door het bos, Tonny weet moeiteloos alle mooie weggetjes te vinden.

Tussen de middag even bijtanken met een welverdiende uitsmijter. Ook mijn Yamaha WR450 lust wel een slokkie.

En daar gaan we weer! Door de bossen, weilanden, paadjes, de paadjes naast de paadjes… het leuke van deze omgeving is dat ik sommige punten nog ken vanuit mijn jeugd, ik heb tot mijn 6e namelijk in Putten gewoond.

Wat ik niet kende, was de zogeheten ‘speeltuin’ bij de familie Pieper. Een zandafgraving waarin de nodige heuvels zijn gemaakt, ideaal om in te spelen met deze motor! Toen we aan kwamen rijden, viel mijn oog meteen op de hoogste heuvel, die ook nog eens behoorlijk steil was. Slik, moet ik daar vanaf? Nee, gelukkig, we beginnen met wat lagere heuveltjes. Best handig als je dit nog nooit eerder gedaan hebt! Ik krijg aanwijzingen hoe ik het best heuvel op en heuvel af kan, en dan ga ik.

Img_2508_small

Img_2511_small

Met steeds meer vertrouwen rij ik de speeltuin door, dit is leuk!! Tonny vraagt of ik al weer verder wil rijden of hier nog een kwartier verder ‘spelen’. Ehh… het laatste! Op een gegeven moment heb ik alle heuvels gehad, op één na… durf ik het aan? Ik moet het op z’n minst geprobeerd hebben… de eerste twee keer stop ik bovenop, voor ik naar beneden rij. De derde keer deed ik ‘m in één keer! Jihaa!

Na de speeltuin rijden we met een grote omweg weer naar Arjan Brouwer. Nog een klein uur geniet ik van het rijden, en de omgeving. Ik zit nu veel relaxter op de motor dan vanochtend, ik durf meer, en het tempo ligt nu ook hoger volgens Tonny. Wat is dit leuk! Mocht ik ooit stoppen met racen, dan is dit zeker een leuk alternatief…

IMG_2514

Arjan, bedankt voor het beschikbaar stellen van deze prijs, het was super goed verzorgd allemaal. Tonny, bedankt voor de leuke dag, ik heb genoten!