Ladies Trophy Brno

Aangezien Brian met z’n gebroken sleutelbeen niet meer kan rijden dit seizoen, zag het er naar uit dat ik alleen naar Brno zou moeten. Gelukkig wou mijn neef Yoeri zijn plek overnemen!

Helemaal alleen zou ik sowieso niet zijn: Jolanda, Ine en Robert zouden ook gaan rijden. Maar toch is het raar, ik ben zo gewend om met Brian naar het circuit te gaan, en nu is hij er niet bij!

Na ruim 11 uur zijn we er. We laden alles uit en staan gezellig met alle Nederlanders bij elkaar. Inschrijven kon ook al, dat scheelt ’s ochtends weer.

Het weer werkt in ieder geval mee: strak blauwe lucht, zon, 20 graden. Perfect! De eerste sessie rijd ik voor Yoeri en Robert, omdat zij hier voor het eerst zijn. Ik begin heel rustig aan, toch rijd ik aan het eind van de sessie al 2:26, 3 seconden sneller dan mijn PR vorig jaar op de Triumph!

DSC_0771

De tweede sessie gaat nog beter: 2:23! De andere sessies probeer ik wat dingen uit, en ben ik aan wat dingen aan het werken. ’s Middags staat er een wedstrijd op het programma. Ik sta op de 9e startrij, Yoeri op de 11e. Jolanda staat op rij 2! De eerste race duurt niet lang, in de allereerste bocht gaan er al een aantal rijders onderuit, de race wordt rood afgevlagd. Opnieuw opstellen en starten. Dit keer houden we het 3 bochten vol voor er weer rijders onderuit gaan :X Weer rood afgevlagd, een 3e start komt er gelukkig niet. Wat een idioten op de baan! Wel goed voor mij om m’n starts te oefenen…

DSC_0027

De 2e dag begint ’s ochtends leuk : Jolanda, Ine en ik krijgen theorie van Martin Bauer! Dit begint behoorlijk theoretisch en diepgaand over vering, later krijgen we ook nog wat praktische tips. We mogen ook met hem mee de baan op, helaas is de groep en het snelheids verschil te groot en valt de boel al heel snel uit elkaar. Ach ja, kan wel zeggen dat ik 2 rondjes achter hem aan gereden heb (terwijl hij omgedraaid de krant zat te lezen) O-)

DSC_0048

Ook nu doe ik ’s middags mee aan de reguliere race tussen de mannen. Dit keer weten we het wel zonder kleerscheuren door te komen en we maken zowaar de race af. Ik heb met al die oefenstarts eindelijk de truc gevonden om redelijk te starten! Ik gebruikte de achterrem nog te weinig… oh wat was ik blij toen ik eindelijk goed van m’n plek kwam!

Aan het einde van de dag is de Ladies Trophy. Ik mag vanaf de 3e plek starten, Jolanda vanaf de 2e plek. Pole position word ingenomen door regerend kampioene Manca Katrasnik. Ik weet voor mijn doen redelijk weg te komen bij de start, en dat is maar goed ook, want de andere dames waren ook fanatiek! Ik duik als 3e de eerste bocht in, achter Manca en Jolanda aan. Helaas zijn zij een paar seconden sneller en ze verdwijnen dan ook uit m’n zicht.

DSC_0497

Dan word ik ingehaald door Kristyna Endalova op een KTM RC8. Ik jaag er achter aan, maar ze rijdt nu een stuk sneller dan in de vrije trainingen! Dan zie ik tot overmaat van ramp ook nog iemand anders zoeken en prikken, Christina Udrescu zit me op de hielen met haar CBR600RR. Ik doe extra m’n best, wat zich af en toe uit in een glijdend achterwiel, oops! Daar hou ik niet van… ineens verschijnt Kristyna weer in het zicht, haar motor is aan het stotteren en ze verliest snelheid. Helaas voor mij doet de KTM het snel weer en ik kom haar niet voorbij. Ik eindig de race 7 tienden voor Christina, zo close was het dus! Ik ben als 3e geeindigd in de +600CC klasse, podium!

1000346_642352972464316_1289631227_n

Ik hoopte deze 2 dagen rond de 2:25 uit te komen, en dat is ruimschoots gelukt! *D Waar ik nog wel het meest blij mee ben, is dat ik nu eindelijk fatsoenlijk kan starten met de Blade… en dat ik me ook zonder Brian heb kunnen redden, al is het natuurlijk veel gezelliger mét hem. 30 september is de laatste wedstrijd van dit seizoen, in Assen. Eens kijken of ik daar nu net zo goed kan starten!