Brian

Naam:Brian Heybroek
Geboortejaar:1974
Geboorteplaats:Houston - Texas (USA)
Lengte:1.96m
Gewicht:90 kg
Hobby's:Motorracen, Autorally, Boogschieten
Racer:Honda CBR1000RR Fireblade '07
Werkgever:Flamco B.V.
Functie:Sr. Systeembeheerder
Race-ervaring:1998 t/m 2007: Zomer Avond Competitie
1999 t/m 2002: KNMV B-Cup 600cc
2003: Club M.E.T. Endurance races
2008 - heden: Instructeur The Race Academy
2008 & 2009: Club M.E.T. Endurance races
2010: 6 uurs Endurance races op de Nürburgring
2011 - heden: Zomer Avond Competitie
Jaarlijks aangevuld met diverse circuitdagen
Gereden op:Alcarrás (SP)
Alès (F)
Assen
Brno (CZ)
Croix (F)
Gross Dölln (D)
Lausitzring (D)
Lelystad
Magny Cours (F)
Mettet (B)
Nürburgring (GP-Strecke) (D)
Oschersleben (D)
Pannoniaring (HU)
Portimão (PT)
Sachsenring (D)
Salzburgring (O)
Spa Francorchamps (B)
Val de Vienne (F)
Zandvoort
Zolder (B)
Favoriete circuits:Portimão (PT), Magny-Cours (F) & Nürburgring (D)
Favoriete coureur:Valentino Rossi
Favoriete motor:BMW S1000RR HP4

Biografie

Na vijf jaar met diverse motoren op de openbare weg gereden te hebben ben ik in 1998 begonnen met racen. Voor het eerste racejaar heb ik gebruik gemaakt van mijn normale straatmotor, een Honda CBR1000F, om het racen te leren. Ik ben dat jaar begonnen in de Zomer Avond Competitie. Al snel bleek dit geen ideale motor te zijn om mee te racen…

Na één seizoen moest deze daarom ruimte maken voor een gloednieuwe Yamaha YZF600R Thundercat. Met 900 meter op de teller ben ik deze gaan ombouwen naar een volwaardige racer. Naast de Zomer Avond Competitie heb ik tot en met 2001 deelgenomen aan de KNMV B-Cup. In 2002 ben ik met de KNMV B-Cup gestopt en ben ik met Hans Zweedijk een jaar Club MET Endurances gaan rijden. Ik heb met de Thundercat tot 2004 redelijk mee kunnen komen, maar dat werd steeds moeilijker!

Voor 2005 was het daarom hoog tijd voor een nieuwe racer: een Honda CBR600RR uit 2003. Met deze veel recentere racer met daarbij behorende verbeterde racekwaliteiten zou het allemaal weer een stuk makkelijker moeten gaan! Deze motor heb ik met lichte schade gekocht, helemaal hersteld, volledig omgebouwd en verbeterd. Met deze racer heb ik tot en met seizoen 2007 gereden in de Zomer Avond Competitie. Dit was het 10e seizoen bij deze competitie en vond het toen wel welletjes geweest.

Tijd voor een andere richting! Samen met Paul de Beer en Roland Bongers heb ik in 2008 en 2009 weer deelgenomen aan de Club MET Endurances op circuit Zolder.

Sinds 2008 ben ik bij The Race Academy begonnen als instructeur, wat een hele nieuwe wending aan mijn racecarriére gaf. Erg leuk om te doen en geeft ontzettend veel voldoening om mijn cursisten naar een hoger (en veiliger) niveau te helpen!

Eind 2008 begon er weer wat te kriebelen nadat ik op Alès op een 1000cc motor had gereden. Na jaren twijfelen wilde ik de overstap gaan maken naar een Honda CBR1000RR. Omdat ik hier het budget niet zomaar voor had ben ik gaan sparen met de intentie er eind 2009 één te gaan kopen. Door hard sparen heb ik deze halverwege het seizoen al kunnen kopen. Dit was zo’n mooie en complete racer dat ik hem niet kon laten staan! Het is een Fireblade uit 2007 geworden en wordt tot op heden nog steeds gebruikt voor trainingen en races.

In 2010 ben ik met Paul de Beer en Roland Bongers 6-uurs Endurance races op de Nürburgring in Duitsland gaan rijden. Daarnaast hebben we gezamelijk op het Circuit van Zolder (België) nog enkele sprintraces gereden.

Na drie seizoenen endurance races rijden in België en Duitsland ben ik in 2011 weer deel gaan nemen aan wedstrijden van de Zomer Avond Competitie. Aangezien Vivian daar reed was ik er toch al aanwezig, dus de keus was dan makkelijk!

Ook in 2013 zal ik weer gaan deelnemen aan de Zomer Avond Competitie. Naast de ZAC zal ik enkele circuit trainingen doen, waaronder 4 dagen op Alcarràs (Spanje) en 2 dagen op Brno (Tsjechië). Ook zal ik weer bij diverse evenementen van The Race Academy aanwezig zijn als instructeur.
Vanaf 2013 zal ik niet meer alleen zijn in het BHRacing Team: Vivian is vanaf dit jaar ook onderdeel van het team!