Vivian

In 2003 heb ik m’n motorrijbewijs gehaald. Mijn eerste motor was een Honda NTV 650 Revère. Hiermee heb ik vooral veel kilometers gemaakt op de openbare weg. Ik heb één keer een sessie op Assen gereden tijdens een Ladies Day. Dat smaakte naar meer!

In 2005 heb ik een R6 gekocht voor op straat én op het circuit. Dit was de ex-racer van Hans (HZ Paint). Met veel hulp van Brian en wat BPM neerleggen kreeg de R6 voor het eerst een kenteken en kon m’n raceplezier beginnen!

Door mijn baan als stewardess rij ik helaas te weinig om progressie te maken met circuitdagen alleen. Door de jaren heen heb ik naast circuitdagen ook veel trainingen gedaan bij The Race Academy en andere organisaties. Sinds 2010 geef ik ook zelf les bij The Race Academy!

Na 2 raceseizoenen op de R6 heb ik in 2011 voor het eerst gereden op de Triumph Daytona 675 (’07).
Helaas veel motorpech dit seizoen, waardoor ik de 2e helft van 2011 veel op Brian’s Fireblade heb gereden. Dit ging tegen de verwachtingen in hartstikke goed, het seizoen afgesloten met een 1:57.2 op Assen!

In 2012 heb ik een probleemloos seizoen gereden, motorisch dan. Qua weer zat het helemaal niet mee, het merendeel van de races is verregend. Ik kon niet in m’n ritme komen, en heb m’n oude PR niet gehaald.

Vlak voor het seizoen van 2013 heb ik m’n Triumph verkocht en een Fireblade gekocht, hetzelfde model als Brian. 2013 was een geweldig seizoen voor mij. Niet alleen werd ik verkozen tot Motorvrouw van het jaar 2013, ook wist ik m’n PR op diverse circuits aan te scherpen op de Blade. Op Assen naar 1:54.9!

2014 zal daarbij vergeleken een mager jaar worden, door gebrek aan budget zal ik aanzienlijk minder rijden dan afgelopen jaar. Ik hoop een aantal ZAC wedstrijden mee te kunnen doen, plus nog een paar dagen vrij rijden. Hopelijk in 2015 weer volle bak er tegenaan!