ZAC 5 mei: eerste race van het seizoen voor Vivian!

Dit keer aan mij de eer om de naam van het BHRacing Team hoog te houden. Brian ging wel mee, maar heeft niet gereden, zijn motor was helaas nog niet klaar.

De dag voor de race had ik een trainingsdagje geboekt bij Motorsport Lifestyle, om de broodnodige meters te maken. Dit jaar heb ik alleen nog maar les gegeven, en daar word je niet sneller van ;-)

De weersvoorspelling was voor beide dagen niet al te best, maar beide dagen viel het ontzettend mee!

20150505CF_0704

4 mei was het zelfs warm en zonnig! Ik heb deze dag vooral gebruikt om m’n eigen tempo terug te krijgen, en aan m’n kijken en zithouding te werken. Elke sessie ging het een stukje beter, met als beste resultaat een 2:04, 3 seconden boven m’n PR. Niet verkeerd voor een allereerste dag!

20150505CF_1657

Aan het einde van de dag voelde ik het wel in m’n armen en handen… Het is hard werken op de Blade, en ik betrap mezelf erop dat ik niet elke bocht ontspannen genoeg op de motor zit.

Dan de racedag! Ook vandaag stond Brian weer voor me klaar om te helpen waar nodig, erg luxe!

’s Ochtends inschrijven en keuren. Met het nieuwe klassensysteem werd ik ingedeeld in de Race Cup, op basis van mijn beste tijd op Assen van vorig jaar. De snelste groep!!

Zowel de vrije training als de kwalificatie was het nog droog, tijdens de kwalificatie zelfs volop zon! Met een 2:03.6 had ik gekwalificeerd voor de 15e plek.

11194542_938812792815727_5842878698261164705_o

En toen… barstte de regen en het onweer los. We hadden nog genoeg tijd, gereedschap en regenwielen werden klaar gelegd, nog even afwachten, vanochtend was de baan na de regen ’s nachts ook ontzettend snel weer opgedroogd. Maar nee, het zou de eerste race nat genoeg blijven. De eerste wissel van de dag! Eindelijk m’n gloednieuwe regenbandjes inwijden…

20150505CF_1146

De outlap was voor iedereen spannend, één rondje de tijd om te verkennen hoeveel grip je hebt is niet veel. Met de start merkte je dat ook, iedereen startte heel voorzichtig en ik zat (nog) mooi bij de groep. Martin Damsma reed voor me, hem kon ik buitenom voorbij in het Scheivlak. In de verte zag ik Michael vd Bor. Ik probeerde naar hem toe te rijden, en in het begin lukte dat aardig, maar na een ronde of twee had hij meer vertrouwen dan ik en reed hij bij me weg. Daarna heb ik heel veel rondes alleen gereden. Toen werd ik nog ingehaald door Jurgen Faro en Corné Adams, en uiteindelijk ook door Martin Damsma.

20150505CF_1188

M’n motivatie zakte in, voor m’n gevoel reed ik als allerlaatste, in m’n uppie. Ik heb de race uitgereden, maar had het niet naar m’n zin. Ik kom binnen, en zeg: “ik was zeker laatste?”. Bleek dat niet te kloppen, ik was 12e geworden van de 14 (Jelmer achter me, en Hugo was uitgevallen), en had heel kort 7e gelegen! Het veld was zo klein omdat een aantal heren de regenrace liever oversloegen ;-)

Op naar race 2. Die zou wel droog zijn, dus weer een wielenwissel. Inmiddels waaide het echter wel ontzettend hard, we kregen een extra waarschuwing vanuit Race Control. En het waaide inderdaad hard! Na de start probeerde ik bij de groep te blijven, maar ik kreeg het niet voor elkaar, teveel last van de wind. Scheivlak door, Vodafone uit, Bos Uit, voor m’n gevoel werd ik iedere keer teruggeblazen naar het begin van de bocht. Gaf ik gas, gebeurde er amper wat, niet normaal! De mannen voorin de groep hadden er echter geen last van, die knalden gewoon door met 1:54ers :-O Mijn rondetijden leden er wel onder, dus weer het grootste deel alleen gereden. Geen leuke gevechten of aansluiting dit keer.

20150505CF_1677

Ik dacht weer de laatste te zijn, maar dat was wederom niet het geval, ik ben 15e geworden van de 17.

Misschien niet de leukste races ooit, maar heb ze wel uitgereden en alles heel gehouden. Ik overweeg wel om nog wat trainingsdagen te boeken als dat kan qua tijd en financiën, die heb ik wel nodig merk ik.

Een extra bedankje voor Brian is wel op zijn plaats, voor zijn hulp deze twee dagen, dat was erg fijn!!

20150505CF_0291

Op naar de volgende race, 1 juni in Assen. Brian rijdt dan ook weer mee!