ZAC Assen, 06 juli

De eerste race sinds Vivian’s crash de vorige keer. Weersvoorspelling was top, en beide motoren stonden er weer strak bij dankzij het vakkundige reparatie- en spuitwerk van HZ Paint :-) Rob van Rotech Support heeft ons nog geholpen met een andere setting voor Vivian’s motor, omdat ze de vorige race in twee sessies een enorm spoor op een nieuwe slick kreeg.


20150706CF_1186

In de ochtend met de vrije training en kwalificatie ging alles nog niet naar wens. Bij Vivian bleek het dynamodeksel wat olie te zweten op de naad. Direct na de training heeft Brian het deksel eraf gehaald, schoongemaakt en voorzien van nieuwe vloeibare pakking.

Ook de quickshifter bleek niet te werken, waarschijnlijk heeft dit te maken met de nieuwe rem- schakelset die erop gekomen is na de crash. Op het oog kunnen we niks geks vinden waardoor het niet zou moeten werken, uitzoekklusje voor thuis.

Bij de motor van Brian was er een uitlaatbocht uit het blok “geplopt”, waardoor zijn motor opeens als een MotoGP machine klonk. Hij heeft hierdoor de eerste trainingsronde niet eens af gemaakt. Het was gelukkig makkelijk op te lossen door naast de uitlaatveer wat extra borgdraad te plaatsen. Voor de volgende race worden de veren allemaal maar preventief vervangen.

Ook qua rondetijden was het nog niet veel soeps. Het verschil met de hele snelle rijders uit de Race Cup was nu zo groot, dat we nog langs zijn geweest bij de wedstrijdleiding, wellicht was het verantwoorder om in een andere groep de races te rijden.

20150706CF_2116

Helaas was dit niet mogelijk, alle groepen zaten vol, en je komt dan weer in de knoei met de ranking voor het kampioenschap. Iedereen kan wel eens z’n dag niet hebben, maar ze kunnen dan niet steeds gaan schuiven met rijders. Ok, duidelijk! We gaan achterin de Race Cup onderling er een mooi wedstrijdje van maken.

20150706CF_2195

20150706CF_2304

De eerste race was het leuk knokken onderling tussen Brian en Vivian, Martin Damsma en (heel even) Stefan Buitendijk (hij was sneller). Uiteindelijk is Martin als 1e van ons drieën gefinished, daarna Vivian, en daarna Brian.

Voorin het veld werd erg hard gereden (44-ers), dat we gelapt zouden gaan worden, zat er dik in. Blauwe vlaggen werden soms wel gezwaaid, het verschil was echter zo groot dat de meesten ons al voorbij waren voor de vlag eraan kwam…

20150706CF_3246

Race twee, tijd voor revanche! Wederom hadden we met z’n drieën onze eigen race in de Race Cup en werd er een paar keer van plek gewisseld. Dit keer ging Vivian als eerste over de finish, gevolgd door Brian en daarna Martin.

20150706CF_3254

Gedurende de dag gingen de rondetijden toch wel weer iets naar beneden, pas de tweede race begon bij ons allebei het juiste gevoel en ritme weer te komen. Het was wel heel leuk om eens tegen elkaar te knokken op de baan! We moeten gewoon meer meters maken, dan gaat het vanzelf weer de goede kant op.

De volgende wedstrijd is in Zandvoort op 17 augustus, we zijn aan het kijken of we de dag ervoor weer een trainingsdagje kunnen boeken!