ZAC race 30 september, Assen

’s Ochtends vroeg vertrekken we richting Assen, ik ga rijden, Brian gaat mee voor de support, maar rijdt niet mee vandaag. We zijn weer te gast bij Melvin en Jurgen van vd Haven Racing. :) Het wordt weer gezellig in pitbox 4…

Aangezien ik me de laatste paar keer rond de 5e plaats had gekwalificeerd in de S2, leek het me een slimme zet om een keer mee te trainen met de S3. Het kunstje afkijken bij snellere rijders. Na de kwalificatie zou ik dan weer terug gezet worden in de S2 was mijn vermoeden.

20130930CF_0276

De vrije training van de S3 was al om 09:20, en ook al scheen het zonnetje, het was ontzettend koud nog, merkte ik zodra ik de baan op reed. Het voelde gewoon bijna winters aan! :-o Heel rustig aan gedaan vanwege de kou, ik kwam niet eens onder de twee minuten :z

20130930CF_1171

Bij de kwalificatie was het al iets minder koud, maar lekker warm was het nou ook weer niet… ik had vrij baan, af en toe werd ik ingehaald maar verder niet heel spannend. Alleen het rijden wil niet echt lekker gaan, met hangen en wurgen rij ik 1:58, ik kom er maar niet onder? Terwijl ik de vorige keer ontspannen 55-ers en een 54-er reed… schiet mij maar lek. Wel balen, want ik had juist gehoopt door het meerijden in de S3 erop vooruit te gaan!

20130930CF_2587

Zoals verwacht, ging ik weer terug naar de S2 voor de races, ik mocht beginnen vanaf de 6e plek, op de 2e startrij! Mijn start was zo zo. Deze race ging niet lekker, ik was niet brutaal, niet fanatiek, ik kon m’n draai niet vinden. Geeindigd op p16. Snel vergeten maar…

20130930CF_3313

Op voor de herkansing in race 2. M’n start ging iets beter, en het rijden ook. The spark was back! Ik was weer brutaler met inhalen, ik had m’n oude draai weer een beetje terug gevonden. Geeindigd op p13, dus eindelijk een keer plaatsen gewonnen!

Filmpje race 2

Aangezien de 3e race de allerlaatste zou zijn van dit seizoen, vond ik maar dat ik die moest beginnen met de slechtste start van heel het seizoen |( Drie (!) hopjes, voor ik eindelijk wegreed, heel het startveld was inmiddels al bij de Haarbocht 8-O Van p13 begon ik dus vanaf de laatste, 26e plaats. En ik ben geeindigd op de 16e plek!! Veel plekken terug kunnen pakken dus… daardoor was het wel weer een leuke race.

Filmpje race 3

20130930CF_3420

Al met al kan ik terug kijken op een geslaagd seizoen. Het eerste seizoen op de Fireblade is me uitstekend bevallen, ik heb op meerdere banen m’n PR flink aangescherpt, en een paar keer op het podium gestaan! We liggen elkaar wel *D Alleen de starts blijven een aandachtspunt voor volgend jaar… In de Zomer Avond Competitie ben ik in het jaarklassement 14e geworden in de S2, en dat terwijl ik niet alle races heb mee gereden. Top 10 in 2014??

Brian’s crash was even schrikken, van de winter gaat hij z’n motor weer opbouwen, en dan verschijnt hij volgend jaar ook weer fris aan de start. Hoe en wat we gaan rijden in 2014 is nog niet zeker, we willen misschien ook aan wat Endurance races gaan meedoen, al dan niet in combinatie met wat ZAC wedstrijden. Het hangt ook af van ons budget, aangezien we van beide Honda’s het blok willen laten aanpakken (zie mijn vorige verslag). Wordt vervolgd ;)

Last but not least is het ook hoog tijd voor een bedankje aan mijn sponsors:

HZ Paint: voor het prachtige staaltje spuitwerk wat hij geleverd heeft waardoor mijn Blade en helm je tegemoet blinken;
Rotech Support: voor de hulp bij het afstellen van en het servicen van de vering;
Circuitfotografie: voor de prachtige foto’s bij de ZAC, het hele seizoen lang;
Premium Motors/Motozoom Apeldoorn: voor de fijne handschoenen en zonnebril;
MJK Leathers: voor het prachtige pak waarin ik dit seizoen (en hopelijk nog veel seizoenen) mocht rijden…
Ook JVP Hightech Motor Products en Smilingshirt.nl wil ik graag bedanken voor hun vertrouwen in mij.

Op naar 2014!