ZAC Zandvoort, 17 augustus

D2e plaats Viviane dag voor de wedstrijd hadden we een dag vrij rijden geboekt bij Motorsport Lifestyle, met als doel om meters te maken en weer wat snelheid terug te krijgen na al het lesgeven en onze beide valpartijen.

We hadden vier sessies voor de boeg, met als 5e ‘sessie’ een wedstrijd, de MSL Cup.
Het was bewolkt, maar droog, gelukkig! Na 4 sessies had Brian gekwalificeerd met een 2:03, goed voor een 19e plek in de A-groep (startgrid), Vivian zou met een 2:06 starten in de B-groep (rollende start) vanaf de 8e plek.
Brian had een super start en ging (denken wij) als 12e de Tarzanbocht in. Gedurende de race is hij wel een paar plekken terug gevallen, met name door gekke inhaalacties van anderen. Met het oog op de ZAC de volgende dag had hij zoiets van: laat maar gaan… Toch is hij nog 15e geworden!

Vivian zat in de B-groep, die als één lange sliert vanuit de pitstraat zou vertrekken. Toen we weg moesten rijden, wilde de motor echter niet meteen starten! Shit… Uiteindelijk startte hij wel, maar was het grootste deel van het veld al de baan op en kon Vivian ergens rond de 20e plek aansluiten :-(

Het zorgde wel voor een goede race mindset, ze was zo pissig hierover dat ze erop gebrand was zoveel mogelijk rijders in te halen. Dat is gelukt, ze is als 6e totaal over de finishstreep gegaan, en als 2e in haar categorie, podium dus! Een onverwachte verrassing na deze beroerde start. :-D

 

Na deze mooie dag verhuizen we naar pitbox 7, bij van der Haven Racing. Die pitbox blijkt heel fijn te zijn, want de hele dag blijft het regenen.

In de 1e ronde bij de vrije training hoort Vivian een geluid met terugschakelen wat ze niet vertrouwt, en ze komt meteen naar binnen. Brian rijdt de training wel uit, het is heel erg wennen, aftasten en vertrouwen opbouwen.

20150817CF_0195

Voor de kwalificatie rijden zowel Brian als Vivian op het paddock terrein om te kijken wanneer het geluid zich voordoet. Gek genoeg is het dan niet meer te horen? Ok, dan nog maar eens kijken met de kwalificatie.

Helaas blijkt dan al in de 1e ronde waar het ‘m in zit, zodra Vivian naar de 4e versnelling schakelde, was het geluid er weer (nu niet meer met terugschakelen). Einde racedag voor haar na nog geen twee rondjes te hebben gereden…

Brian kwalificeert wel, het blijven lastige omstandigheden, een andere rijder heeft z’n blok opgeblazen, met een heel gritspoor tot gevolg, waar je niet omheen kan. Met een 2:31 kwam hij op de 15e plek te staan.

20150817CF_0648

 

Brian had een goede start waarbij hij meerdere snellere rijders inhaalde. Helaas heeft hij niet alle plekken daarvan vast kunnen houden, tot 2x toe werd er code 60 gegeven door valpartijen, en uiteindelijk is de race ook eerder afgevlagd met rood. Niet echt een leuke race om te rijden dus… maar wel een 13e plek als resultaat!

De tweede race werd een beetje een herhaling van de eerste, met het verschil dat Brian nu minder plekken verloor. Ook nu waren de omstandigheden lastig, weer een paar valpartijen en code 60, en rood na slechts 6 ronden. Brian is er gelukkig wel op blijven zitten, heel netjes als 10e gefinisht! Ook in het dagklassement werd Brian 10e.

 

20150817CF_1178 20150817CF_0649

 

 

 

 

 

 

 

Al met al niet echt een dag om over naar huis te schrijven qua weer- en baan omstandigheden. Daarbij natuurlijk de versnellingsbak van Vivian, hopelijk hebben we alles voor 5 september weer voor elkaar.

Een speciaal bedankje voor het van der Haven Racing team dit keer, in deze weersomstandigheden is het wel heel fijn om in een pitbox te staan! Daisy, bedankt voor alle goede zorgen! We hadden ook nog bezoek van Brian’s ouders en Brian’s oude Endurance maatje, Paul, super leuk dat jullie zelfs met dit rotweer zijn komen kijken!